Voedselveiligheid 


Als zorginstelling ben je verplicht te werken volgens hygiëne wetgeving. Het volgen van de Hygiënecode is daarin een goed uitgangspunt. Om zorgmedewerkers meer inzicht te geven in de richtlijnen van de Hygiënecode is deze e-learning ontwikkeld. Op aantrekkelijke, interactieve wijze worden de richtlijnen behandeld, waardoor de zorgmedewerker meer inzicht krijgt in hoe te handelen.


Deze e-learning is gebaseerd op de Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie. Na het volgen van deze e-learning beschikt de medewerker over de basiskennis die nodig is om volgens de hygiëne wetgeving te werken.


De e-learning bestaat uit 10 hoofdstukken theorie met enkele oefenvragen en afsluitend is er een eindtoets mogelijk met 20 vragen die willekeurig gebouwd zijn, Dat betekent dat als er een herkansing plaats vindt, de cursist grotendeels andere vragen zal krijgen.


Er zit veel interactiviteit in deze e-learning waardoor hij voor de cursist prettig te doorlopen is.


Vraag een gratis demo aan door op de button Demo te klikken.


Onderwerpen:

  • Wat is voedselveiligheid?
  • Boodschappen
  • Bewaren van voedsel
  • Hygiënisch werken & persoonlijke hygiëne
  • Voorbereiding bij maaltijden klaarmaken
  • Voedselbereiding: verhitten
  • Voedselbereiding: koude gerechten
  • Opwarmen, serveren en consumeren
  • Afruimen en afwassen
  • Schoonmaken en onderhouden
€ 20.50

Per persoon, exclusief BTW. De e-learning blijft een jaar geldig.

CURSUS BESTELLEN DEMO AANVRAGEN

Leerdoelen:

De cursist kan na afronding van de e-learning:

  • In eigen woorden vertellen wat voedselveiligheid/HACCP is.
  • Herkennen wat de kwaliteit is van etenswaren.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode voedsel bewaren.
  • Op een hygiënische manier werken in de dagelijkse praktijk.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode producten ontdooien en bewerken.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode voedsel verhitten.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode koude gerechten bereiden.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode bereide gerechten opwarmen, serveren en consumeren.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode afruimen en afwassen.
  • Volgens de richtlijnen van de Hygiënecode de keuken schoonmaken en onderhouden.

Specificaties:

  • DoelgroepDe e-learning is gericht op begeleiders A en B, zorgondersteuners, vrijwilligers, zorghulpen en gastvrouwen met het opleidingsniveau van mbo 1 tot en met mbo 4 en ongeschoolde vrijwilligers die verschillende taken uitvoeren met betrekking tot voedselveiligheid en geen tot weinig voorkennis hebben over de gestelde richtlijnen van de HygiĆ«necode.
  • Cursusvormonline instructiemodule met toetsvragen
  • Gemiddelde duur2 uur
  • Inhoud doorNiveo/Nadia Firouz/Stichting Horeca Onderwijs
  • Aantal lesonderdelen10 + eindtoets
  • Accreditatiepunten2
  • Accreditatie doorV&VN
  • Geschikt voorpc/laptop/tablet/smartphone
  • Aantal herkansingen2

Expert: